Maj 2013. Efter att tidigare ha besökt krögaren Christian Constants trevliga och moderna restaurang Les Cocottes de Christian Constant och hans forna medarbetares Michelin-belönande fisk- och skaldjursrestaurang Les Fables de la Fontaine, så var det dags att prova ytterligare ett Constant-ställe
Nu har turen kommit till maten vi satte i oss på vår semester, och naturligtvis även dryckerna. Vi har nog aldrig ätit så varierat på någon resa tidigare, så många olika smaker och så många olika varianter på rätter
Efter det intensiva blomsteruppsättningsarbetet hade Anders och jag förberett en trerättersmiddag. Egentligen rörde det sig om en sjurätters, med tre rätter i både för- och efterrätt, vi har fastnat för trenden med litet mindre portioner av fler rätter
Här har det varit litet mer vardagsdramatik än både vanligt och önskat. Sigrid stackarn passade på att slå ut en framtand under sin konvalescenstid från den segdragna magsjukan
Murkel- och kantarellsoppa200 g konserverade kantareller, finskurna100 g konserverade toppmurklor, förvällda och klara, finskurna2 st skalad vitlöksklyftor2 skalade och finskurna schalottenlökar3 msk rapsolja2 msk smör1,5 l kycklingbuljong3 dl vitt matlagningsvin1 dl sherry, torr6 stora potatisar, skalade och tärnade2 dl grädde, uppvispadsalt och vitpepparFräs svamp och lök i smör och rapsolja utan att ta färg
Våra goda vänner familjen N och herr S kom traditionsenligt på besök på Trettondagsafton. Vi har tre fasta träffar varje år, men det brukar alltid bli fler
Meny Chévretoast Kalkonfilé på raviolibädd Crêpes Suzette Dryck Xavier (2007)(nr 6267), av Xavier Vignon från Châteauneuf-du-Pape, Frankrike (främst grenache, syrah och morvédre av de 13 i distriktet tillåtna druvorna) Innan jag börjar måste jag erkänna att maten inte gjorde mycket för vinet
Det känns helt otroligt, men 11 maj 2004 var första gången vi träffades. Åren som har passerat därefter är bland de intensivaste någon av oss har upplevt