Sätt ugnen på 275º. Skala lökarna, dela dem i halvor och skär rakt av i så tunna skivor som möjligt. Skär brödet i små tärningar och rosta dem på en plåt i ugnen
Snabba ryck, skulle på kalas hos mormor och innan det skulle det bli någon form av mat. Och eftersom jag alltid velat testa göra Creme Nion så fick det bli det idag, kanske inte en helt fullständig dock eftersom Creme Nion i grund och botten innehåller champange och blekselleri
Det är den här soppan som jag skrev om tidigare, det var egentligen bara ett experiment. Jag hade haft en liten butternut squash pumpa i flera veckor hemma och jag trodde inte ens den skulle vara okej att äta längre
Brukar ni ha någon vardagslyx, så där mitt i veckan när det känns långt kvar till helgen. Det behöver kanske inte vara något dyrt utan något som ger lite extra glädje eller kanske en känsla av glamour
Det var sommaren 2006 och på ett pysselforum pågick en receptswap. Temat var “sommarmat” och deltagarna i swapen fick i uppdrag att välja ut sitt favorit-sommarmats-recpet och göra X antal snygga receptkort av det
Jag är i stort sett aldrig sjuk och jag är helt övertygad om att kosten är en stor del i detta. Får man bara i sig tillräckligt med nyttigheter så står man emot de fulaste bacillerna
Smakrik och riktigt god - men inte barnvänlig, visade det sig. Tomat- och kanelsoppa1 gul lök2 vitlöksklyftorolja att steka i2 tsk farinsocker2 tsk sambal oeleksaltpeppar8 dl vatten2 burkar krossade tomater2 kanelstänger1 kruka basilikaFinhacka lök och vitlök
Denna vecka har vi tänkt att bara laga soppor. Första soppan ut blir en hummersoppa. Riktigt god. Den behöver ingen redning av majzena eller mjöl, då grönsakerna mixas på slutet istället