Kyckling med smak av dragonochvittvin,. Lägg i kycklingen och låt den koka med några minuter. Tillsätt vin, creme fraiche, vatten, grädde, dragon, fond och senap
Stek på dessa med krossad vitlök och smör, så att de får en stekyta. Jordärtskockorna är verkligen superekologiska och närproducerade så det skriker om det, då vi fick dessa av Simos mamma, från hennes skörd på tomten – så goda
Servera den med ett gott bröd och saker är biff. Servera med ett gott bröd. Den ingick i min veckomatsedel när jag pluggade men på den tiden innehöll den varken vittvin eller grädde som den här lite lyxigare varianten
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis ochpurjolökssoppan till middag igår
Crème Vichyssoise - eller Potatis ochpurjolökssoppamed saffran. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
Strimla baconen i små bitar och stek knaprigt medan soppan kokar. flingsalt och nymald peppar. Servera rykande het med bacon på toppen med en ostmacka till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.