Häll i smeten i glassmaskinen och låt den jobba i 15 minuter, sedan in i frysen några timmar. Börja med att vispa äggulor, socker och vanilj till en luftig smet i en skål
Vem har sagt att glass måste vara onyttigt. Men tillbaks till glassen, här kommer receptet. Ingredienser1 burk lätt kesella 1%2 dl hallon2 tsk lakritspulver2 tsk sötningsmedelGör så härTa fram ingrediensernaMixa ihop alla ingredienser. 2 dl hallon
Jag har testat glass med polkagrissmak, lakrids, smultron, blåbär, choklad och Marianne mm. Det tog lite tid att hitta ett bra grundrecept och inte helt lätt att få glassen perfekt trots alla recept på bloggar mm
Att göra egen glass är en såndär sak som jag drömt om att kunna göra själv sen jag vara liten - att kunna bestämma smak själv och kunna proppa vaniljglassen med chokladbitar vad väl det som motiverade mest
För hallonglass. Skeda upp i en eller flera glassformar och frys in. Mixa hallonen (använder du köpta frysta måste de kokas i minst tre minuter och sedan svalna)
Att göra egen glass är en såndär sak som jag drömt om att kunna göra själv sen jag vara liten - att kunna bestämma smak själv och kunna proppa vaniljglassen med chokladbitar vad väl det som motiverade mest
Häll smeten i glassmaskinen och följ anvisningarna till din modell. Tillsätt mjölken och sjud försiktigt i en kastrull tills smeten tjocknat, 5-7 minuter. 250 g frusna hallon/mango
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.