Dagens lunch blev en en-tager-vad-en-haver-variant. Billigt, hälsosamt, lättfixat & gott. Smidigt va. På max en kvart stod en lins- & tonfiskgryta med gyllene råris på bordet
En supersnabb, het linsgryta som jag serverar med råris. Jag har i denna. 1/2 skivad rödlök sockerärtor körsbärstomater 1 dl svarta bönor ( go green) 1 pkt gröna linser ( go green) 3 dl wokgrönsaker ( frysta) 4 dl havregrädde 1 msk röd curry
Igår så kom jag igång med en höstlig köttgryta med gammeldags inlagd pressgurka till. Nu börjar det vara riktigt murrigt och burrigt om kvällarna och man längtar att tända ljus och laga lite mer värmade mat
Brysselkål, kokt rakt upp och ner ger inte så mycket smak, men om man steker till dem lite och tillsätter lite spännande smaker så får man något helt annat
En variant på brysselkålen på JulbordetVisst är det smarrigt med nykoka brysselkål och en klick smör men den här varianten kan gillas även av dom som inte är helt så förtjusta i brysselkål
Pankisar igen. Jajamänsan. Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat