Smörj och bröa eller mjöla en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret
Vill man äta en riktigt god fish and chips får man allt göra den själv, man blir så besviken när man beställer in och får något panerat och stekt, som känns att det är halvfabrikat dessutom
En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Fyll en stor kastrull med vatten och koka upp. Skölj nässlorna och låt dem koka 1-2 minuter. Ta upp nässlorna med hålslev, låt dem svalna och krama ut överflödig vätska
Känns som hösten är i antågande och med det även syltning och inläggning. Fläderbär eller hyllebär som vi kallar dom i Skåne gör man oftast saft på men när jag sprang på ett recept där man gör ”kapris” av dom så var det ju bara att testa