Nettans lilla receptbok

Nettans lilla receptbok

Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Bryn smöret i en stekpanna, när smöret har tystnat lägg i makrillen med skinnsidan nedåt stek i ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan
Inlagd makrill

Inlagd makrill

Filéa makrillarna och ta bort så många småben som möjligt. Vattna ur den salta makrillen i ca 12 timmar
Makrill med sötsur sås

Makrill med sötsur sås

Makrill är så gott. Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrillsaltströbrödSås. 1 msk smör2 - 4 msk hackad dill1 msk sockerca 1,5 tsk ättika (24%)ca 1 dl gräddeca 1 dl mjölksaltSalta makrillfiléerna och vänd dem i ströbröd

Glasmästarsill

Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar

Limesill

1.  Låt vatten, ättiksprit och socker koka upp. Låt lagen kallna. 2.  Skölj sillen i kallt vatten. Skär den i bitar

Inlagd sill med kanel och vanilj

Spola sillen ordentligt och låt ligga i kallt vatten ett dygn. Häll av vattnet, skär varje filé i bitar och skölj dem igen i kallt vatten

Rödvinsmarinerad sill

Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Rör ner matolja, rödvin och tomatketchup i ättikslagen

Citrussill med julkryddor

Koka upp ättikssprit, vatten och socker tillsammans med kryddorna och låt kallna. Skär sillen i bitar. Skär citrusfrukterna i hinnfria klyftor krama ur saften som finns kvar i och blanda den i ättikslagen

Pepparrotsströmming med färsk potatis

Blanda vatten, ättiksprit och salt i en skål. Lägg fisken i ättikslagen. Blanda och ställ kallt. Låt stå i kylskåp i minst 6-8 timmar och dra

Löksill

Skär sillen i bitar. Koka ättika, vatten och socker tills sockret löst sig. Kallna. Blanda i övriga ingredienser av lagen

Ättikströmming

Börja med ättikslagen. Koka ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och pepparkorn några minuter. Låt svalna

Löksill, stekt strömming i ättika

Koka upp ättika, socker och vatten och slå på en flaska. Förvara i kyl. Blöta ur de salta sillerna. Skär i bitar och lägg i en burk
Citrussill med julkryddor

Citrussill med julkryddor

Koka upp ättiksspriten, vatten och socker tillsammans med kryddorna och låt kallna. , Skär sillen i bitar

Fyra sorters peppar och sill

 Koka upp vatten, socker och ättikssprit till ättikslagen. Blanda väl och låt svalna.  Skala och skär moroten och lökarna i skivor

Ättikströmming

Börja med ättikslagen. Koka ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och pepparkorn några minuter. Låt svalna

Currysill

Recept. Middagshjälpen Sara. tors, 2012-11-22 13. 30. 30min. (0). 1. Dra av skinnet från sillen och lägg den i kallt vatten minst 12 timmar
Tre sillar!

Tre sillar!

Bättre sent än aldrig. Nog för att påsken är över för denna gång men man kan ju redan nu börja fundera på vilka sillar man vill ha till midsommar eller så och då är detta ett helt fantastiskt bra inlägg
Inlagd sill

Inlagd sill

Nu är årets sillinläggningar klara. Det blev fyra olika varianter denna gång. I de ”klara” sillarna har jag använt en vanlig 1-2-3-lag
3 sorters sill

3 sorters sill

I morgon intar ja rutan igen. TV4,nyhetsmorgon, mittkök mellan 8-10 någon gång lär ni se mig och Tommy Myllymäki laga mat
Pizzasallad

Pizzasallad

Har du någonsin undrat varför hemmagjord pizzasallad inte smakar som på pizzeria. Du kan sluta nu för här kommer det perfekta receptet
sill till påsk - senapsill

sill till påsk - senapsill

Till påsk måste man äta sill. Personligen älskar jag senapsill. Det här receptet på senapsill kommer från min mamma och den är faktiskt den godaste senapsill jag ätit
Örtagårdsill med rostat tunnbröd

Örtagårdsill med rostat tunnbröd

Här kommer en sill som kommer att platsa på julbordet. Vi provade den nämligen på ett litet för-julbord i lördags
Lane sill

Lane sill

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en eldfast form. Rulla sillfilléerna. Koka upp ättikslagen med kryddorna. Låt svalna