Det absolut mest sökta och populära receptet från gamla bloggen (sockertjocken. se) var LCHF fudg. Med tanke på att jag inte längre använder mig av sukrin så ville jag testa att göra en paleovariant – med om jag får säga det själv…strålande resultat Please try this at home
Igår kväll gjorde jag lakritsfudge, som jag trodde blev helt misslyckade, eftersom de inte hade stelnat när jag gick och la mig, men idag hade det blivit fudge
Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka under omrörning 15-20 min, tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°
Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull så att sockret löser sig. Blanda sedan i resten av ingredienserna och koka allt till en temperatur av 117 grader
Vi bjöd på saffransbutterkaka, lakritsfudge och pepparkakstryffel. För att göra 20-30 choklad- och lakritsfudgebitar kokar du upp 2 1/2 dl socker och 1/2 dl standardmjölk
Lakritsfudge ca 40 bitar200 g marabou saltlakrits4,5 dl grädde4,5 dl. Lakritsfudge ca 40 bitar. Det här goda godiset gjorde jag förra julen och var tvungen att skriva upp receptet då det var så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.