Vårmiddag med grön topping
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 smakbitar:
  • 2 stora rödbetor
  • 150 g getost
  • 3/4 dl creme fraiche, 34 %
  • nymalen svartpeppar
  • 8 skivor kavring
  • smör
  • kryddkrasse
  • Laxtournedos med gräddstuvad purjo och svensk pesto
  • Fina fisken vilar på en bädd av mild, gräddig purjo och får sting av en svensk variant på pesto. Gott, smakrikt och lättsamt.
  • 4 personer:
  • 800 g skinn- och benfri laxfilé eller 600 g loin av salmalax
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  •  
  • Svensk pesto
  • 60-70 g färsk spenat, gärna baby-
  • 1 vitlöksklyfta 25 g hasselnötter
  • 1 dl grovriven västerbottenost eller annan smakrik svensk hårdost
  • 1 dl rapsolja, helst kallpressad
  • salt, svartpeppar
  •  
  • Gräddstuvad purjo
  • 2 stora purjolökar
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2-3 msk koncentrerad grönsaksfond
  • ev salt, vitpeppar
  •  
  • Tillbehör
  • 8 stora champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 påse blandad sallad
  • salt, vitpeppar
  • Bakad chokladkräm med myntasocker
  • Härlig chokladdessert med fin kontrast av myntasocker, går bra att förbereda.
  • 6-7 personer:
  • 5 dl mjölk, 3 %
  • 100 g finhackad mörk choklad, minst 60%
  • 2 ägg 2 äggulor 3/4 dl strösocker
  •  
  • Myntasocker
  • 1 dl tätt packade myntablad
  • 1/2 dl strösocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.