Idag gjorde jag Vitchokladpannacotta och jag kan verkligen rekomendera den här kombinationen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixamed en stavmixer till en slätt pannacotta
Vitchokladpannacotta. Lite mer dessert. Kommentera. Namn. Kom ihåg mig. 0kommentarer. 5 dl grädde1 dl eko mjölk150 G vitchoklad 2 gelantinbladLägg gelantinet i blöt Koka upp grädde och mjölkHäll den varmamjölken/grädden över chokladenRör tills det smält och rör ner gelantinetHäll upp i önskad formSen dekorerade jag med lite hallonmoussesom jag hade över efter en tårta och lite färska hallon. Kommentar 23 J
Lägg i en vid kastrull med lock. Låt sjuda under lock tills den är mjuk, tar bara några minuter. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör försiktigt ner i kompotten
Rabarberkompott – se gårdagens recept. Här kommermitt bonusrecept från gårdagens rabarbersirap. Du kan såklart koka ihop en kompott just till det här med, men det är verkligen en perfekt dessert när man ändå redan gjort det mesta av jobbet
Rabarberkompott. Lägg upp kompotten i serveringskålar och ställ eventuellt in i kylen. (Vanlijsockret gör det lättare att vispa utan att det blir smör)
Rabarberkompottmed vit chokladmousse, . Både söt och sur och underbar, men rabarbern blir inte sådär distinkt sur som den kan bli utan len och fin med lite klös i
Rör om då och då. Tillsätt ev potatismjöl för en tjockare konsistens. 300 g rabarber skuren i små bitar. 11-2 tsk potatismjöl kan uteslutasKoka upp rabarber, socker och vanilj i en kastrull. 1Dra kastrullen av värmen. 1Låt kompotten svalna innan du häller på burk eller lägger den på tårtan. 1En sats kompott räcker till minst ett lager fyllning på en normalstor tårta
Ni behöver göra en sats mandelskorpor, en och en halv sats rabarberkompott alltså 750 gram rabarber men bara 2 dl socker och 1 st urskrapad vaniljstång, och uteslut vaniljpulvret och en sats medmascarponecreme
Det har varit både fest och en veckas semestersom stått på programmet den senaste tiden, men nu tillbakas till vardagen igen en kort stund innan sommarsemestern tar vid
Vaniljglass medrabarberkompott och italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait medlemon curd och italiensk maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.