Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
JordärtskockssoppaSkala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Men eftersom du späder ut soppan med mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Jag gillar verkligen Nigels enkla approach till mat och det faktum att han kan trolla fram en god måltid av nästan ingenting alls
För bästa resultat skall du lägga ett bakplåtspapper på pajformen och fylla den med ärter. Stek svamparna i smör (ta tillräckligt med smör så blir smaken bäst) tills vattnet kommer ur svamparna
i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det). Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvamp och soppar kräver mer noggrann rensning
Hacka schalottenlöken och fräs den några minuter i smör på medelvärme i en stekpanna. Lägg bitarna i kallt vatten med lite pressad citron, så att de inte missfärgas
The post Jordärtskockssoppamed parmachips och parmesanchips appeared first on ceciliafolkesson. Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
Mixa sedan soppan slät med stavmixer. Jag serverade soppan med knaperstekt bacon samt brödkrutonger (gårdagens baguette) som stektes i baconfettet som blev kvar i stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.