Dagens lchf-lunch. Blomkål och broccolisoppa med koktskinka och dijonsenap. Gott, gott. 2 delar fryst blomkål1 del fryst broccolivispgrädde (el ½ mjölk, ½ grädde)vitpepparörtsaltGOD kokt skinkadijonsenap1
Smula jästen i degbunken. Värm mjölken till 37º och rör ut jästen i den. Tillsätt Kesella, smör i klickar, ägg, strösocker, stött saffran och nästan allt vetemjöl
1. Smula jästen i degbunken. Värm mjölken till 37º och rör ut jästen i den. Tillsätt Kesella, smör i klickar, ägg, strösocker, stött saffran och nästan allt vetemjöl
Detta recept fann jag i ett av Icas reklamblad och tyckte att den såg så god ut.  Ica kallar den för Saffranskrans men själv skulle jag nog föredra Saffransbutterkaka för det är just det den är
Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln i matberedare. Tillsätt socker och smör och kör till en smet. Dela saffransdegen i två delar och kavla ut dem till rektanglar, cirka 30 x 70 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.