Blanda samtliga ingredienser till buljongen i en stor gryta och låt det koka ihop ca 30 minuter. Lägg ner kycklingfiléerna i buljongen och låt dem sakta sjuda 12-15 min tills köttet är genomtillagat (70° innertemperatur)
Vi fick lite älgkött av svärfar och okunniga som vi båda är när det gäller vilt så vände jag mig till den jag visste som är kunnig på just detta, Per Morberg
Det finns oändligt många varianter av filmjölksbröd. Det här brödet är min favorit när det ska gå snabbt att baka och jag inte har tid att vänta på några jästider
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Efter att ha börjat med surdegsbakande, så får jag kalla mig frälst. Visst är det tidsödande med en deg som måste jäsa i många timmar, men den aktiva tiden som jag tillbringar i köket är faktiskt kort
Till nyår gjorde vi Gordon Ramsey´s recept på beef Wellington. Det är lite pyssligt och kan vara lite svårt om man aldrig har gjort det förut, men lönar sig då resultatet ger nöjda smaklökar och gäster
Smördegsinbakad rökt lax med örtagårdssås, en aptitretare som väcker smaklökarna. Smidig att göra och kan förberedas långt innan gästerna kommer, bara att sätta in i ugnen precis innan servering
Ni som följer Tant Gul i facebook vet att vi nyligen firade mannens födelsedag. Jag bjöd på en jättetrevlig champagne, Pierre Peters, som är lite speciell inte minst eftersom ett av namnen är detsamma som min mans, utan också av en annan orsak som jag tänkte berätta om i ett kommande inlägg
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…