I helgen skördade vi såväl en handfull tomater från växthuset samt årets första kantareller. Barnen fullkomligt vräkte i sig av såväl frukt ( den som fanns ) som svamp
Olika inläggningar är ett härligt sätt att ta hand om sensommarens överflöd. Här är en enklare variant av underbar saltgurka, saltgurka som passar till det mesta
För några helger sedan var jag på besök i Mariefred och hann förbi bondens egen marknad, som jag gillar så mycket… Fick bla med mig en påse full små späda västeråsgurkor hem… Självklar slank några ner som dom var, men de flesta hamnade i en gigantisk burk, inlagda så vi kan njuta hela hösten
Snabbsaltad gurka tillhör en av favoriterna, speciellt på leverpastejsmörgåsen. I Singapore finns inte det alternativet att köpa, bara söt inlagd gurka
Här kära vänner kommer ett tips, från oss till er. Tipset lyder. passa på att inhandla några kilo Västeråsgurka nu när den är i säsong och finns i ett smärre överflöd, och lägg in den enligt receptet nedan
***Hej. Det visar sig att detta recept är en av bloggens mest lästa. Vill om bara tipsa om att vill du lägga in Västeråsgurka, prova istället receptet under kategorin "inläggningar" och "Västeråsgurka andra försöket"