Fördela kött och marinad ovanpå. Sätt ugnen på 225 grader. Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. se på instagram och hashtagga det #56kilo Ingredienser. se på instagram och hashtagga det #56kilo
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Smaka avgrytan, salta och peppra ev. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar. Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
En känsla av hemtrevnad sprider sig då. I lördags lagade jag en riktigt god marockansk gryta, fast på svenska, eftersom jag hade fläskytterfilé i stället för lamm, nöt eller kyckling
Stek pumpan i en del av smöret så den får lite färg. Fläskgryta 2 port. Koka upp och låt alltsammans puttra ca 10 minuter så allt tar åt sig av smakerna. Fläskgryta 2 port
Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten. När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger på fläskfilén
Men grönkålen, den gjorde vi för en vecka sedan – så den ligger också på lut i frysen. Det funkade jättebra och gav en lite mildare viltsmak år köttbullarna
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Observera att de angivna vikterna avser färdigskalade och ansade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.