Du mixar ihop din ramslök med olivolja, pinjenötter eller cashewnötter som jag tog, lite salt och en god parmesan – swish så har du denna underbart smakrika röra att servera till pasta, på en frittata, till bröd, att doppa grönsaker eller sallad i, till sparris, till fisk…
Smaka av med salt och peppar, pensla oljan över laxskivorna. Toppa med lite fint skuren bladpersilja. Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används
Basilikapesto känner ni ju säkert till men det är ännu godare medramslökspesto. Jag fick en hel påse full med ramslök av mina föräldrar som de hade plockat i skogen
Det går lika bra att använda sig av prosciutto eller bresalo till carpaccion. För att jag är fixerad vid kontrasten mellan sött och salt gjorde jag en toast bredvid med en marmelad gjord på torkade aprikoser
Hetta upp olivolja i en stekpanna och rosta pinjenötterna på medelvärme utan att bränna. "Garnera" oxfiléskivorna rikligt med ruccola, rostade pinjenötter och skivad parmesanost (går även bra med västerbottensost eller annan kryddig ost)
Här får ni ta del av hennes recept på en smarrig ramslökspesto. Ramslökspesto. Sandra Mastio. som vann Sveriges Mästerkock 2015 odlar mycket själv och tar tillvara på det mesta både i naturen och skafferiet
Det blev en enkel lördagslunch med spaghetti, ramslökspesto och parmesan. Mixa ramslök, mandel, parmesan och citronsaft med en skvätt olja i en matberedare eller med stavmixer
Smaka av med lite citronsaft och krydda med salt och svartpeppar. Ramslökspesto är supergott till både kött, fisk, pasta, i potatissallad, på pizzan och en hel massa annat
Finskiva så tunt det går den råa tonfisken med vass filékniv eller i maskin. Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
Dessutom hittade jag en variant med en senapsdressing i julklappsboken ‘Stora boken om Vin & Mat’ av Christer Berens och carpaccion i kombination med denna dressing och ett glas italiensk soave var nästan genialiskt
Servera med citronklyftor och ev rostat bröd. Blanda ihop sallad, gurka och färsk gräslök. Lägg salladen på sidan av ett uppläggningsfat eller på portionstallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.