Recept. lindaveronica. sön, 2014-02-02 12. 13. 3. 5. 45min. (0). Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatis, lök, vitlök, tomater och paprika tunt (2-3 mm) och blanda med resten av ingredienserna i en bunke - smaka av om det är lagom med salt
Dela granatäpplet och slå ur kärnorna. Det är lättast att få ur kärnorna om du håller halva granatäpplet i en hand mellan tummen och pekfingret ovanför en skål
Lös saffran i hett vatten, tillsätt rosenvatten och låt svalna. Blanda glassen med saffransvattnet, pistaschnötter och ställ den i frysen igen i minst 1 timme
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en liten långpanna, 32x22 cm, strö på ströbröd. Rör ihop alla ingredienserna till kakan i en stor skål med elvisp, tills degen är slät och blek - det tar ca 2-3 minuter
Till Amandas kalas bakade jag makaroons för första gången. Jag har länge varit nyfiken på dem. Det finns flera olika recept och jag valde nog det krångligaste av dem alla
Finns det något mer drömskt och skört än fina kokosflarn. Den här gången har jag bakat dem ganska små, lagt ihop dem två och två och brett ljusrosa smörkräm med smak av rosor emellan
Det är mindre än en månad kvar till Alla Hjärtans Dag har ni tänkt på det. Visst firar ni det. Har man en partner så tycker i alla fall jag att man ska passa på och visa att man uppskattar varandra lite extra den dagen
Jag vill inte på något sätt förhäva mig, men det här kan mycket väl vara tidernas godaste glass. Helt makalös till alla typer av äppelkaka och underbar alldeles på egen hand också
Blanda nötter, mjölk och grädde. Koka i 5 minuter. Vispa gulorna med socker och vaniljsocker. Sila den kokande mjölken och häll den som ett smalt band i äggskummet