Mina favoriter

Mina favoriter

  • 34 Recept
Mina favoriter
Persisk auberginelåda

Persisk auberginelåda

Hacka lök och svamp. Skala auberginerna och skär dom i tärningar. Sautera löken och den pressade vitlöken i en stor kastrull i flera minuter

Medelhavsgratäng

Recept. lindaveronica. sön, 2014-02-02 12. 13. 3. 5. 45min. (0). Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatis, lök, vitlök, tomater och paprika tunt (2-3 mm) och blanda med resten av ingredienserna i en bunke - smaka av om det är lagom med salt

Rosenyoghurtglass

Dela granatäpplet och slå ur kärnorna. Det är lättast att få ur kärnorna om du håller halva granatäpplet i en hand mellan tummen och pekfingret ovanför en skål

Rosenparfait à la turkish delight

Vispa grädden och ställ in den i kylen. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och honung i en separat bunke tills det är pösigt

Saffransglass med rosenvatten

Lös saffran i hett vatten, tillsätt rosenvatten och låt svalna. Blanda glassen med saffransvattnet, pistaschnötter och ställ den i frysen igen i minst 1 timme

Pinjekakor med rosenvatten

Sätt ugnen på 200 grader. Grovriv mandelmassan. Rör ihop mandelmassa, socker, rosenvatten, äggvita och vetemjöl

Pistagerutor med rosenvattenglasyr

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en liten långpanna, 32x22 cm, strö på ströbröd. Rör ihop alla ingredienserna till kakan i en stor skål med elvisp, tills degen är slät och blek - det tar ca 2-3 minuter

Marockansk solskens jucie

Recept. Maria E. mån, 2013-09-30 08. 27. 10min. (0). Mixa allt i en mixer tills den är alldeles slät. Dela

Marockansk äppeldryck

Recept. Mia Veronica Pa. fre, 2013-07-26 16. 12. 10min. (0). 1. Skala och klyfta äpplena, lägg de i mixern. 2. Häll i socker o lite mjölk
Rosenmakaroons med smörvaniljkräm

Rosenmakaroons med smörvaniljkräm

Till Amandas kalas bakade jag makaroons för första gången. Jag har länge varit nyfiken på dem. Det finns flera olika recept och jag valde nog det krångligaste av dem alla
Fereni

Fereni

Blanda mjölk, mjöl och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme till en "välling", ca 10 min
Kokosflarn med rosenkräm

Kokosflarn med rosenkräm

Finns det något mer drömskt och skört än fina kokosflarn. Den här gången har jag bakat dem ganska små, lagt ihop dem två och två och brett ljusrosa smörkräm med smak av rosor emellan
Den havererade födelsedagstårtan

Den havererade födelsedagstårtan

Jag brukar alltid ha lite mandelmjöl i mina bottna för att det ger bättre konsistens, men så klart också för smaken
Persian Love Cake!

Persian Love Cake!

Det är mindre än en månad kvar till Alla Hjärtans Dag har ni tänkt på det. Visst firar ni det. Har man en partner så tycker i alla fall jag att man ska passa på och visa att man uppskattar varandra lite extra den dagen
Persikodrink med smak av Orienten

Persikodrink med smak av Orienten

Ställ in 4 stora glas i kylen. Koka upp atten i en kastrull och lägg i persikorna. Låt dem dra ca 1 min och spola dem sedan under kallt vatten

Mandelglass med rosensmak

Jag vill inte på något sätt förhäva mig, men det här kan mycket väl vara tidernas godaste glass. Helt makalös till alla typer av äppelkaka och underbar alldeles på egen hand också

Marockansk pistaschparfait

Har den stora fördelen att den kan lagas utan glassmaskin. Dessutom en häftig blandning av pistaschnötter, likör och rosenvatten
Indisk mjölkkaka

Indisk mjölkkaka

Mjölkkaka är en ljuvligt len och delikat sötsak av kokad färskost, gör färskosten själv så kostar kakan inte mer än 10-15 kronor
Pistageglass

Pistageglass

Blanda nötter, mjölk och grädde. Koka i 5 minuter. Vispa gulorna med socker och vaniljsocker. Sila den kokande mjölken och häll den som ett smalt band i äggskummet
Sagolik saffransglass

Sagolik saffransglass

Koka upp grädde och strösocker. Tillsätt saffran, rör om och ta kastrullen från värmen. Rör ner äggulor och rosenvatten
Orgeat

Orgeat

Mitt första möte med Mai Tai var en angenäm upplevelse. Jag vill minnas att det var på en cocktailbar i Köpenhamn någon gång i början av 90-talet
Sega rosenkakor

Sega rosenkakor

Skålla och skala mandeln. Ställ hälften åt sidan till smörkrämen. Mixa resten med kokosflingor, florsocker och rosenvatten