Grytor medkantareller blir allra godast om man först torrsteker kantarellerna vid sidan om i en egen panna så vätskan kokar bort, sen saltar och tillsätter en klick smör
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Den här grytan kräver en hel del ingredienser, men resultatet blir enastående med unik smak. Avsluta det hela med att röra i redningen och låt grytan vila ett par minuter
ÄLGGRYTAMED SVAMP OCH LÖK. Här får ni min favoritgryta med älgkött. maizena att reda av med. Bryn köttet, krydda och puttra köttet mört i buljong, späd så att det hela tiden är täckt med vätska
Servera tillsammans med ris eller potais och en fräsh sallad. 600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.