Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Servera tarten ljummen eller rumstempererad, gärna med vaniljglass eller vispad vaniljgrädde. Täck degen med plast och låt den vila i kylen i cirka 20 minuter. Kavla ut degen ganska tunt och klä en pajform, cirka 23 centimeter i diameter, med degen. Ställ formen kallt i 10 minuter, nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet mitt i ugnen i 10-15 minuter
Mixa med mixerstaven till en massa (den blir lite grynig, precis som vanlig mandelmassa). s hemsida, som visade ett recept på "mandelmassa" gjord av solrosfrön
Tryffeln kan med fördel ligga i kylen en stund för att bli mer lättarbetad. Mandelmassa. Låt gärna marsipanen ligga i kylen en stund så blir den lättare att arbeta med
Idag delar jag med mig ett recept på ljuvlig Äppletarte med vaniljsås. Denna bild är lånad eftersom min egen försvann under det misslyckade bytet från min första bakblogg till denna, ni som har hängt med länge minns vad jag pratar om
Jag gillar den lite mer ruffliga stilen så jag kör med skalet på. Mandel&nötfri mandelmassa,. Jag gillar den lite mer ruffliga stilen så jag kör med skalet på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.