Kvällens nyttiga blev en glutenfri äpplepajmed Propud vanilj till. Det ger skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, innehåller rikligt med C-vitamin, kalium & pektin (bra för magen och tarmarna)
En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Häll bort blötläggningsvattnet och mixa nötterna med övriga ingredienser till helt slät konsistens. Supergod, krämig och len vaniljsås som passar till alla sorters paj
Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader med varmluft. Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass 1 ekologiskt ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.