Ättiksströmming. Stekt sill och potatismos. /rivnamorötter/citronsaft och lingon. Så himla gott. Jag köper gärna lite mer sill åt gången och passar på att lägga iniättika oxså
Ättiksströmming. Nu har strömmingenkommit här iinre skärgården. Det är roligare och nästan mer speciellt än kräftpremiärennuförtiden, när skaldjuren släppts fria när dett gäller inköp
Rensa och skölj och bena ur strömmingen. blanda ihopättiksprit, vatten och socker strö kryddpepparkorn och dill över flundrorna garnera med skivad rödlök och slå lagen över fisken låt fisken stå och dra över natten och servera den kall
Det är minus åtta grader i Skåne och snön täcker hela tomten runt stugan. Några pallkragar tittar fortfarande fram och jag funderar på om de inte borde tagitsinihöstas…vi får väl se om de håller till våren
Skölj fisken väl. Lägg den på hushållspapper med skinnsidan nedåt. Blanda samman salt, peppar, dijonsenap, sirap och dilltillfyllningen och bred sedan denna på fisken
Lägg upp strömmingarna på var sintallrik. Skeda över lök ur inläggningslagen. Klicka yoghurt över kålklyftorna, lägg nykokta potatisar på tallrikarna och servera med rikligt med färsk dill och citronklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.