Mormor och morfar hade kor så de åt frukost två gånger vilket också var mitt mål under de åren. " så jag kunde svara avvaktande och vitlögnigt och därmed också få delta i min andra frukost för dagen
Årets populäraste recept är istället denna snabba fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika. Var ett tag sedan jag lagade denna rätt så jag blev sugen på att testlaga den igen för att förstå dess popularitet och det är jag glad att jag gjorde
Svartpeppar. Årets godaste förrätt. 1 kartong jordgubbar1 paket serrano skinka1 citron, juicenOlivoljaFlingsaltSvartpepparBasilikaRiven parmesanostDela jordgubbarna i mindre bitar, pressa citron över och skvätt på olivolja och strö över svartpeppar och flingsalt
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
(detta varierar från ugn till ugn, så håll ett öga på dina macarons efter 5 min. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Madeleiner är egentligen fantastiska små bakverk som går att variera i det oändliga. Det var Marcel Proust som uppmärksammade denna lilla skönhet i sitt verk På spaning efter den tid som flytt
Det här kan vara något av det godaste jag gjort. det bildar inte gluten och det suger åt sig mycket vätska, alltså får du en torr och porös botten – precis så som de ska vara
Blanda gärna lite Ajvar Relish, färsk mynta och persilja med matlagningsyoghurt för en frisk sås. 1 dl hackade svarta oliver. 1 dl hackade svarta oliver
I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.