På söndag är det första advent. Jag trodde då – i augusti – när jag tände brasan, pyntade med tända ljus och kokade glögg till mina vänner, att jag skulle vara trött på julkstöket
Blanda ihop stevia strö med de urskrapade fröna av vaniljstången och ev potatismjöl (följer du lchf strikt kan du hoppa över detta) och blanda ihop det med rabarberna
Tände igång grillen och lät den stå och jobba själv medan jag gick in och förberedde tillbehören. Vilken härlig känsla att få duka upp till middag utomhus för första gången i år
Igår bakade jag åretsförsta lussebullar och de blev jättegoda. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. Arbeta degen smidig, täck den med en bakduk och låt den jästa i 60 minuter. Tryck ner russinen i bullarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter till dubbel storlek. Vispa upp ägget med 1 msk mjölk och pensla bullarna med blandningen
dagen mötte mig med regnrusk och mysbyxor. Och nu är det alltså 2012 mina vänner. Vad är då bättre än att smyga ut på internet och läsa alla härliga inlägg om hur nyårsaftonen blev för er andra
Helgerna är över och ett nytt år har tagit sin början med nya mål och nya upplevelser. Detta nya bloggår får invigas med en vegetarisk husman i form av kåldolmar fyllda med krispiga hasselnötter, råris och belugalinser
Och det med besked, såsom det ofta blir här nere i skåne. Åretsförsta. När det råder snöyra och osäkert väglag utomhus, vad passar väl då bättre än att sätta åretsförsta saffransdeg
Dels för att jag utvecklas när det gäller mitt skapande av figurer att dekorera tårtan med, men också för att jag behöver öva mig på att få till fina tårtbottnar och goda smaker
) och idag blev det Vitlöksfrästa jätteräkor med citron och chili. Det är en av mina favoriter bland förrätterna och funkar givetvis precis lika bra att göra med vanliga räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.