Vi åt potatismos smaksatt med citron till vår fiskmiddag och det kan vi varmt rekommendera. Det vankas ugnsbakad torsk här idag och det blir en färggrann fiskmiddag med små tomater, örter, zucchini och kapris
Salta lätt på fisken medan du förbereder krämen. Blanda yoghurt med riven parmesan. Riv skalet av citronen och rör i tillsammans med ett par droppar saft
4 800 g potatis 2 schalottenlökar 1/2 fänkål 1 morot 4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör 2 dl vitt vin 100 g färskost med vitlök och örter salt och peppar dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Eller som jag gjort med gårdagens rester, brett på ett tjockt lager på en tjock skiva vitt bröd och toppat med ost som jag låtit stå i ugnen ett par minuter tills osten smält
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
Jag beslutade mig för att låta en torskfilé simma runt i lite vitt vin i ugnen. Några smörklickar, citronklyftor och finhackad persilja fick också vara med på simturen
Frankrike har Brandade med salt torsk och potatismos. Men vad händer om man överför detta till den svenska västkusten – och kombinerar torsk, räkor och potatismos
Undertiden torsken står i ugnen så gör du potatismosen, skala potatis och tärna den och koka upp i vatten med lagon salt så potatisen blir mjuk, häll sen bort vattnet
torsk. Vispa till ett luftigt mos och smaka av med salt och vitpeppar. Potatismos. Ånga rotsakerna och purjolöken ett par minuter i en kastrull med lite lättsaltat vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.