Men min något stressigatisdagseftermiddag kröntes dock med gyllene sikrom…sååå gott. Smörj en ugnsfast form och lägg den sköljda och torkade fiskeni den
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Rivtill fyra ark med ugnsfolie. Att få möjligheten att avnjuta dagsfärsk sikifoliepaketgrillade över öppen eld ute på en ö i havsbanden vill jag unna allla
När vinyligen var ute på en litenminisemestertripptill Västergötland och strosade i hamnen iMariestad, passade vi också på att köpa fantastisktfin varmrökt siki ett av hamnstånden
Nu går vi med stadiga steg mot hösten och då börjar Sikfisketi sjön Gäutan, den här firren var helt nyfångad på nät när vitillagade den så här kommer en fiskrätt med väldigt goda tillbehör
Denna rätt går att göra med vilkenrundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm. Lägg ut ett ark aluminiumfolie, smöra med lite smör, strö på hälften av saltet och persiladen
1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivorvitt bröd smör, tillstekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Slå över dressingen och blanda försiktigt. Lägg upp fisken på ett fint fat eller skärbräda. Skala potatisen och koka den precis klar i lättsaltat vatten
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Rökt sikröra på canapé botten och en nypotatis-salladmed löjrom, senap och ruccola. Rensa köttet ifrån benen på fisken och lägg fiskkötteti en blandningsskål
Detta är ett enkelt sätt att ångkoka fisk. Tillsammans med en Tigersallad och lite tunnt skivaditaliensk korv blev det en lagom måltid för fredagskvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.