Jag gjorde super smarriga chokladmuffins här om dagen, de blev oxå väldigt fina, tycker jag =)
Det var verkligen länge sedan nu som jag gjorde "vanliga" muffins. Egentligen så tycker jag ju att det är allra godast med vanliga muffins, även om cupcakes är som en liten tårtbit och superfina...
Lite bilder och recept kommer här =}Choklad muffins - 12 st
4 ½ dl
vetemjöl
1 3/4 cups
flour
2 teaspoon
baking powder
1/2 teaspoon
salt
1/2 cup
cocoa powder
1 cup
granulated sugar
150 g
melted butter
3/4 cup
milk
2
eggs
150 g
chopped chocolate
Preheat the oven to 350 ° F.
Melt butter.Mix the dry ingredients in a bowl.
Beat together butter, milk and eggs in another bowl.
Stir egg mixture into the dry ingredients.
Divide batter into muffin cups.
Add chocolate pieces and press them into the batter.
Bake in center of oven about 20 minutes (test if ready with a toothpick).
Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
Hittade dotterns presentbok om muffins kvarglömd i bokhyllan och fick inspiration att experimentera. idag blev det flera olika sorters muffins, både för fika och mellanmålHär startade jag med en härligt fluffig chokladmuffins som inte var så söt i smaken som man skulle kunna tro när man läser namnet
Åh, vilken mysig helg jag har haft. Mammsen, syrran och finaste brorsdottern har varit på besök. Vi har haft en riktig tjejhelg som bland annat har innehållit dans på Friskis och svettis, shopping, café-besök, matlagning, bakning, sällskapsspel, film, julmarknad och glöggmys
Ibland kan jag tycka att man krånglar till bakandet lite mycket. Visst kan det se superläckert ut med överdekorerade cupcakes och tårtor som man knappt vågar skära i, men ibland kan det vara lika gott med en helt vanlig sockerkaka
Får det lov att vara en chokladmuffins. I lördags arbetade jag och några kollegor extra och för att muntra upp oss bakade jag lite fikabröd som jag tog med till jobbet
Ugnen. 180 grader. ca 12-15min. ca 10 mellan stora muffinsar. 1. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 2. rör sedan ner alla torra ingredienserna utom filmjöl, smör och chokladen
I förrgår visade jag er en kladdkaka med avokado och utan ägg, och jag testar vidare med att baka bakverk i samma anda och gjorde därmed äggfria chokladmuffins
Ibland blir jag så otroligt sugen på choklad, jag har alltid varit sådan tror jag men jag är faktiskt glad att det är just choklad och inte segaråttor jag går och längtar efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.