Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Den här rätten är från programmet Tinas cookalong, riktig god och hyffsat snabblagad. Blanda mandel, rödlök,vitlök, currypasta, kanel, lime, mynta, koriander, honung och mixa med en stavmixer till en tjock massa
Nåja, med en indiskt matlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indisk mat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
Sker inte varje gång vi har gäster, men någon gång då och då lägger jag manken till. Jag satsade på indiskt tema på min middag som jag bjöd på i helgen när vi hade finbesök
De här två såserna, en varm och en kall är helt underbara till röbets och blomkålsbollar. Värm ghi eller rapsoljan i en kastrull och tillsätt chilli, kummin, kanel och nejlikor
Jag älskar att läsa kokböcker och är särskilt förtjust i dem som handlar om världens olika kök. Det är så spännande att läsa om andra länders mat och sedan leta efter recept för att försöka att laga till den mat de äter
utan gluten mjölk och socker”. Rätten är vegan, näringsrik och proteinrik. Kombinationen linser och fullkornsris ger fullvärdigt protein, dvs är likvärdigt med animaliskt protein
Häromdagen skrev Anna Hallén en efterlysning på sin blogg och på Facebook. Lite extra gurkmeja i maten är suveränt, eftersom det är antiinflammatoriskt och även kan hjälpa mot värk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.