Jag stekte champinjoner och en kabanossi-korv, tillsatte grädde och ett par matskedar creme fraiche, körsbärstomater och som pricken över i smulade jag ned mögelosten och den andra osten som jag fick med mig från restaurangen i lördags
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar. Till 2 - 3 portioner. Till 8 - 10 portioner. 45 - 55 minuter att ugnssteka. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar
Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Egentligen hade jag tänkt mig en variant av kyckling-bacon-purjo, men insåg snart att jag saknade både bacon och purjolök
TweetE-postSkriv utGillaGilla Laddar. När den svalt är det dags för glasyren. Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. 30 - 40 minuter. 30 - 40 minuter
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
Kavla ut smördegen - bägge plattorna - till en avlång platta. Det är därför viktigt att du förvarar den i kyla och helst bör du laga till den samma dag som du köpt den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.