Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Skala räkorna. Lägg alla skaldjur i en sil i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Koka upp buljong, tomat, räkskal och dillfrön, låt puttra på svag värme i ca en kvart
Pressa ner vitök, saffran och häll på vitt vin och låt koka ytterligare 15 min. Ett bra sätt är att laga den här soppan nästan färdig en dag i förväg och låta soppans bas “mogna”
ca 4 portca 150 g köttfärs1 gullök1 burk majs2 st köttbuljongtärningar1 tomat1 burk salsasås1 påse tacokryddaca 1 liter vatten1 pressad vitlöksklyftariven osttortillachipscremé fraiseHacka löken, stek den sedan tillsammans med köttfärsen. ca 150 g köttfärs
bondbönesoppa, eller även kallat bondbönvällingca 15 bönskidorvatten1 dl grädde1 buljongtärningpepparPlockade ur bönorna ur skidorna, hällde sen på vatten precis så det täckte dom
Vilken god fond jag gjorde. Spara gamla räk o kräftskal och gör denna. Blir ca en halv liter Ca skal (huvuden o klor) från 1/2-1 kg kräftor eller räkor 1 fänkål 2 morötter 1 gullök1 scharlottenlök 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vitt vin 5 dl vatten Salt o peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.