ikväll gjorde jag en paj som passar perfekt när man råkat koka lite för mycket potatis. -)min form är 29 x 29 cm. 3 dl vetemjöl100 g smör3 msk vatten500 g kokt potatis1 purjolök3 tomater8 skivor källarrökt skinka3 dl mjölk3 ägg2 dl riven ostpersiljakör smör och vetemjöl i matberedare till en smulig deg, tillsätt vatten och jobba snabbt ihop till en deg. sätt ugnen på 200 c. 29 x. 29 cm
Jag tycker att pajer är perfekt att göra när fantasin tryter och det bästa är att jag hade ingredienser till detta recept hemma utom basilikan, den håller verkligen inte länge… köpte den igår och den var inte fin idag
250 gr kesella. 1-2 nektariner. Nyp ihop smöret med vetemjölet och florsockret, tillsätt ägget och vattnet arbeta samman tills degen precis går ihop, knåda inte
125 gram smör. 2 msk kallt vatten. Ca 250 g strimlad skinka. 200 g riven ost. Ca 2 dl broccoli. Sätt ugnen på 200 grader. 125 gram smör. 2 msk kallt vatten
125 gram smör. 1/2 tsk salt. 1 1/2 msk chilisås. 2 skivade tomater. Ställ sedan ugnen på cirka 200 grader. Grädda i ca 25-30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg. 125 gram smör. 1/2 tsk salt. 1 1/2 msk chilisås. 2 skivade tomater
Tillsätt mjölk och äggulor och knåda lätt (inte för mycket. Baka av i 15 min på 200 grader med först lägger du ett ark bakplåtspapper i formen på fyller med torra ärter eller linser. Smula över fetaost och baka på 200 grader i ca 20 min. 250 g Dinkelmjöl. 125 g Smör, rumsvarmt. 2,5 dl Creme Fráiche
23 Januari 2016 /. 20 gram rökt skinka. 25 gram mellanlagrad prästost 17%. 2 santa maria mini taco tubs 9 gram/st. 12 gram styck så att all äggstanning får plats, ger 1 sp extra för dig som är viktväktare). Sätt ugnen på 200 grader. 23 Januari 2016 /. 20 gram rökt skinka. 25 gram mellanlagrad prästost 17%
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15x30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. 1 1/2 dl grahamsmjöl. 1 1/2 dl vetemjöl. 1/2 tsk salt. 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano D. 2 dl Zeta Ricotta. 1 1/2 dl vatten. 2 plommontomater. 125 g
300 g broccoli1 paket bacon100 g ädelost4 ägg2 dl grädde2 dl mjölkBlanda ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en pajform. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. 2 dl grädde
200 g philadelphia (vitlök och örter). 2 dl creme fraiche. Sätt på ugnen på 225 °C. In i ugnen i ca 20 minuter (jag körde på 30 minuter med folietäcke sista 5-8 minuterna). 200 g philadelphia (vitlök och örter). 2 dl creme fraiche
2 dl mandelmjöl. 200 g rimmad lax. 1 knippe sparris 250 g. Förgrädda pajbotten i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter - ev med en folieremsa runt kanten de första 5 minuterna. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda tills pajen fått fin färg och smeten stannat, ca 25 minuter. 2 dl mandelmjöl. 200 g rimmad lax. 1 knippe sparris 250 g 100 g vällagrad, riven ost - jag använde Prästost
11 april 2016, 21. 20. 1/2 tsk havsalt. 2 msk mandelmjöl. 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron. 1/2 tsk gurkmeja. 2 tsk lönnsirap. 1 lök2 vitlöksklyftor. 1/2 broccolihuvud. 1/2 tsk havsalt. 2 msk mandelmjöl. 1-2 dl havregrädde. 2 tsk lönnsirap. 2 vitlöksklyftor 1/2 broccolihuvud en näve grönkålsblad
Matpajer kan variera i en oändlighet och det är även så lätt att ta med sig eller bjuda på. 125 g smält smör. 2 msk kallt vatten. 200 g broccoli. 2,5 dl matgrädde. Sätt på ugnen, 200 grader. 2. In i mitten av ugnen i 30 min på 200 grader. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster) 125 g smält smör. 2 msk kallt vatten. 200 g broccoli. 2,5 dl matgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.