Här kommer en 3 rätters fisk och skaldjursmeny till nyår. 2 Apelsiner. 2 Lime. 2 Tomater. 2. 2 krukor Dill ( 1 till serveringen). 2 dl olivolja. 1-2 vitlöksbitar. 2. Koka i ca 20 min eller till potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar, ställ sedan moset åt sidan med lock och baka av fisken i 225 grader i ca 10 min max 55 grader i temp. 1/2 tsk Vaniljpulver. 2 Gelatinblad. 2. 2 Apelsiner. 2 Lime 1 röd Chili. 2 Tomater Låt oss göra på mitt sätt. 2
Efter några lugnare dagar med kontorsarbete samt besök på mina komvux elevers praktikplatser var det dax för en fyra rättersmeny med elever från årskurs tre på Almåsgymnasiet
Nu är 2016 slut och vi går in i 2017 det börjar med en solig dag och lite kallare, känns väldigt bra tycker jag. Nu hälsar vi 2017 välkommen och hoppas på ännu ett underbart år, med händelserika månader. Detta var vår Nyårsaftons meny2016. 250 g skalade räkor, 2 ägg, 1 dl crème fraiche, 1 msk riven färsk pepparrot, 2 krm salt, 1 knippe färsk gräslök, 1 krm svartpeppar, 2 mjuka tunnbröd ca 20×25 cm. 1 Prosciutto di Parma (á 70g), 600 g fläskfilé putsad, 2 msk soltorkade tomater, 100 g Fetaost smulad, 1 kruka basilika plockade blad, ca 250 g smördeg, 1 ägg uppvispat, olivolja Classico, salt, svartpeppar nymalen. Sätt ugnen på 225°. 2. 12. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. 1½ kg delikatesspotatis, 4 msk Smör, ½ msk flingsalt, 2 krm svartpeppar, 1 dl solroskärnor. Sätt ugnen på 225°. 1 äggvita, 1 1/2 dl strösocker, 1 msk likör av mandel- och amaröttotyp, 3 dl mandelmjöl, florsocker att pudra över. Sätt ugnen på 200°C. 2 apelsiner, 2 blodgrape, 1/2 vaniljstång, 2 dl vatten, 1 dl strösocker, 1 stjärnanis, 1 kanelstång. 1 dl vispgrädde, 1 msk florsocker, 1/2 dl matyoghurt (10 %), 1 msk likör av mandel- och amarettotyp, 1/2 krm vaniljpulver. Önskar Er ett underbart Gott Nytt 2017 hoppas att ni bloggar vidare så syns och hörs vi på nätet, med många tips och ideér. Relaterat 2016 s. 2017 d. 250 g skalade räkor. 2 ägg. 2 krm salt. 2 mjuka tunnbröd. 25 cm. 2 msk soltorkade tomater. ca 250 g smördeg. 2 krm svartpeppar. 1 1/2 dl strösocker. 2 apelsiner. 2 blodgrape. 1/2 vaniljstång. 2 dl vatten. 1/2 dl matyoghurt. 1/2 krm vaniljpulver
god meny. som har varit fryst minst 2 dygn. 125 g mozarella. lägg i en plastpåse o häll på 1 dl olja och 2 msk soja. in i ugnen på 175 grader tills den visar 62 grader. 1 rödpaprika1 gul lök2 dl oxfond om du har på tärming eller hemmagjord ELLER ( jag hade 3 msk konc oxfond på flaska +2 dl vatten)3 dl grädde3 tsk krossad grönpeppar1 msk madeira vinen skvätt soya för färgen. 2 msk smör+1 msk mjöl. pressa i 2 vitlöksklyftor och hacka i 1 gullök och 10 cm purjolök. ta ut ,strö på en påse ost o grädda i ytterligare 20 min. 300 g mjölkchoklad1,8 dl grädde120 g smör75 g smör12digestivekex12 stora eller några små jordgubbaren skvätt konjakjordgubbar till dekoration. som har varit fryst minst 2 dygn 1 apelsin ½ grön chilli. 125 g mozarella
Mozzarell & tomat (20 st). Ägghalvor med gräddfil & matjesill (20 st). 2 dl gräddfil. 2 dl gräddfil. När vi har sommarbjudning så är det som ni vet alltid buffé som gäller
320g vit fast fisk. ytstekt fisken gyllene i 2msk olja. 2st skivade vitlöksklyftor. 5st skivad salladslök 2cm. Slå olja i en medelvarm panna, stek Dou ban jiang i 1 minut, tillsätt vitlök, ingefära och stek 2 minuter. 2msk vatten. 2st hackade vitlöksklyftor. 2msk sha cha sås. 2st vårlök skivade i 2cm bitar. 2msk jordnötsolja. 2msk vatten. Häll olja i ett medelhett stekjärn eller wok, lägg i vitlök, ingefära, vårlök, sichuanpeppar och chilin, fräs runt i 2 minuter. Häll i stir fry såsen och låt bli hett igen, lägg i paprikan och fräs 2 minuter, sist i med jordnötterna, fräs 30 sek. 320g vit fast fisk. 2msk olja. 2st skivade vitlöksklyftor. 2 minuter Till. 2msk vatten. 2st hackade vitlöksklyftor. 2msk s. 2st vårlök. 2cm bitar. 2msk jordnötsolja. 2msk vatten
Man har delats in i grupper och ska själva komma på menyn. Vår meny-Förrätt. Publicerat 2015-01-29 19. 24. 22 i. n i skolan så håller vi på med ett 3 rätters middags projekt. Direktlänk, 0 Kommentarer 3 rätters m
Menyn består av. Det bästa med denna meny är den består av fantastiskt god och väldigt fräsch mat, samtidigt som det inte tog mer än max 45 minuter att tillaga. 2 msk olivolja. saften från 1/2 citron. 1/2 gul lök. 2 tsk torkad persilja. 200 g turkisk yoghurt. 5-2 tsk torkad mynta. 1/2 granatäpple. 2 dl ris&lins blandning ( jag använde risellas). 1/2 gurka. 20 vindruvor. 1/2 granatäpple. 2 msk olivolja. saften från 1/2 citron 1 vitlöksklyfta 1/2 gul lök. 2 tsk torkad persilja. 200 g turkisk yoghurt. 5-2 tsk torkad mynta. 1/2 granatäpple lite salt
Men vi fortsätter att fasta som vanligt och kanske börjar flera av er om på nytt nu efter semestern och vad passar då bättre än en härligt komponerad fastemeny med hela 3 sommriga recept. 2meny som jag kallad Smarrig Sensommar, låt smaka. 2menyer för att underlätta dina fastedagar. Kolla då in mina e-böcker som innehåller över 12dagsmenyer för 5. 2 dieten. 2Meny. 2 dieten - Näringsrika, kalorieffektiva & goda recept. 2 m. 2 m. 12 d. 2 d. 2 M. 2 d
2 pressade klyftor vitlök. 2 pressade klyftor vitlök. Det var länge sedan jag gjorde egen tzatziki, men efter en vecka i Grekland så kändes det som den givna såsen till köttet på sommarbuffén
Häll 2 msk puré i botten på varje champagneglas & toppa med bubbel. 1/2 dl majonäs. 1/2 tsk dijonsenap. 2 msk mjölk. Låt stå till sig ca 20 min. 2 dl Matlagningsgrädde. 2 dl minimjölk. 2 scharlottenlök. 2 tsk olja. 2 st ägg. 200 g philadelphiaost, rumsvarmt. 2 dl strösocker. 2 tsk vaniljsocker. 2 dl mosade jordgubbar. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar. 1/2 dl majonäs. 1/2 tsk dijonsenap. 2 msk mjölk. 2 dl Matlagningsgrädde. 2 dl minimjölk. 2 scharlottenlök 1 vitlöksklyfta 2 tsk olja. 2 st ägg. 200 g philadelphiaost, rumsvarmt. 2 dl strösocker. 2 tsk vaniljsocker. 2 dl mosade jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.