Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser. Traditionellt ska det ingå kött, grönsaker, buljong och ris i en jambalaya
Hejsan. Vad kul att du hittade hit. I denna bloggen kan du hitta massa smarriga recept. Läsa om mitt liv som bagare/konditor och lite annat smått och gott
Länge sedan jag höll på med mitt projekt äckel-veckan. Men lapskojs hör verkligen till den kategorin, jag minns verkligen hur det var när dom serverade det i skolan
Skala och hacka lök och vitlök. Skär korven i bitar. Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök, vitlök och korv i oljan, ca 5 minuter under omrörning
250 g smör 2 ½ dl Coca-Cola (ej Light eller Zero utan med vanligt socker) ½ dl kakao 4 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 2 ägg 1 ½ dl mjölk
Jag har sett många varianter på jambalaya med ex kryddig korv, skinka, kyckling och räkor. Det jag gillar med den här jambalayan är att det blandas så mycket smaker ihop
Igår gjorde jag en jambalaya till middag. Vi serverade jambalayan med en klick aioli och en sallad. Så var det söndag kväll och ännu en fin helg har gått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.