Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Dela smeten jämt i formarna (smeten är ganska lös och så skall den vara också). Jag valde att fylla dem med hela jordgubbaroch sedan spritsa dem medvitchoklad cream cheese frosting
Ett tips är att en del butiker säljer Lindtkulor i lösvikt i princip året om. Idag blev det iallafall Sega, härliga maränges med smak av denna underbara vita chokladmed smak av jordgubbaroch grädde
Doppa fyllningen i vit chokladoch färga resterande vit choklad gul med färgpastan. Blanda med sockret och tillsätt en äggvita i taget så att konsistensen blir en ganska fast röra som lätt bildar toppar
mitt alldeles egna, inspirerat av ingenting annat än innehållet i mitt kylskåp. Ett promenad i kylskåpet efter sådant som bör användas innan det går ur datum, resulterade i en moussebakelse medjordgubb, kokos ochchoklad - oooolala
När man delar ut recept på bästa rabarbersmulpajen medmandeloch vit choklad. God blev den i alla fall och jag dekorerade med snirkliga bokstäver i vit chokladmed texten
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölkoch tofu lite oftare än ni gjort innan
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.