goda sillsorter är bland det bästa på julbordet. Sill är det mest sökta receptet här inne under december månad, vilket tyder på att ni (liksom mig) vill ha sill till jul
Sill, sill och åter sill. Då gör du bara så att du häller av sillen från spadet och gör såserna. För dig som vill göra allt från grunden så skriver jag längst ner den inläggningslagen som du ska låta sillen ligga i ett dygn innan du gör "såserna"
Häll av och skölj sillen. Varva rostade kryddor med lagerblad, sill, lök och morot. Hetta upp en torr stekpanna och rosta alla pepparsorterna och stjärnanis ca 30 sekunder under omrörning. 420 g inläggningssill. 3 dl vatten
Att lägga in sillen själv är verkligen något som ger resultat, det är så mycket godare. I år gör jag det som tar längst tid, jag har köpt färska sillfiléer som jag ska vattna ur, sedan lägga in och smaksätta före jul
Sill är en annan favorit på julbordet och vi brukar ofta ha många olika sorter. Varje år brukar vi prova nån ny variant, men Annas inlagda sill den har vi alltid
Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
På tal om julgodis kör jag nu en slutspurt på det och här kommer recept på 3sorters smarrigt julgodis som också är jätteenkla att göra. 3 msk vispgrädde. 3 msk strösocker. 3 dl vårgårdaris. Koka upp allt utom vårgårdaris och koka till kolakonsistens i ca 3 min. 3 msk vispgrädde. 3 msk strösocker. 3 dl vårgårdaris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.