Koka upp och red av till lagom konsistens. Om man vill kan man skära upp annanasbitarna och lägga ner i såsen när den är klar och servera med ris och stekt kycklingfilé
När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min Fooled Porkdebut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela
Vispa ner äggulorna och valfri mängd dragon och persilja. 3 dl creme fraiche (valfri fetthalt). 1färsk, hackad bladpersiljaVärm upp creme fraichen under omrörning och smula sedan ner buljongtärningen och chiliflaksen. 1Ta kastrullen från plattan och låt svalna ca 1 minut. 1Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. 1Servera direkt till ditt favoritkött eller en bit stekt lax kryddad med lite dragon, örtsalt och paprikapulver
Var inne och snodde receptet på BBQ sås på jävligtgott. Jag hade ingen tamarindpasta och jag hade inte heller chipotle utan kastade in lite av D’Elidas chilisås
Gott Nytt År på er alla mat- och vinälskare. VinoFino ser med tillförsikt fram mot ett nytt härligt mat- och vin år med många nya smakupplevelser – både i glaset och på tallriken
Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Den passar till så mycket, som dipp till grönsaker och korv eller som god sås till diverse grillat. Man kan grilla paprikorna själv och dra bort skalet, men jag är lite lat så jag köpte en burk med grillade paprikor
Mjukfräs lök och vitlök i margarin på svag värme i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt vatten, matlagningsgrädde, kycklingfond, soja och smulad oregano
Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan. Hatten av för det receptet och välkommen underbara grillsäsong
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.