För att V skulle orka vara med i processen hela vägen från degsättning och fram till de färdiga munkarna, valde jag att göra en enklare variant med bakpulver istället för jäst
Egentligen kalasade jag och mina kollegor på tårtan i går men tänkte bjuda er på receptet i dag. Tid för ledighet, tid för njutning och tid för att kanske bjuda in sina vänner på tårtkalas
krämig broccolisallad med granatäpple, feta och avokado. Under november är det Tina på Grönt varje dag som styr skeppet och den här månaden är valfriheten stor för temat är nämligen kål
Den här månaden är det Annie som är värdinna för månadens gröna och hon har gjort en grymt läcker färskpotatispizza som verkligen får det att vattnas i munnen på mig
Svårt tänkte jag och tog mig en funderare på vad vår är för mig. Vår är många saker för mig, kom jag fram till, men något jag tänker på är hur jorden kommer fram ur snön, solen tittar fram och det sås och odlas
Nästa gång blir det med lite socker i och lite jäst eller bakpulver och framför allt mindre salt. Det gick ju att äta, men var inte alls så där saftiga och perfekta som jag tänkt mig, nej
Det har däremot blivit ett helt annat sätt att tänka på och omkring mat, vilket vi i och för sig har gjort annorlunda några månader men detta tankesett passar mig bra och jag är nöjd med den slags mat vi har på menyn
Nu var det ett tag sen jag hade matsedel och handlingen. Maken och S handlade på Willys i söndags. Vi handlar numera två storhandlingar/månad och kompletterar med mjölk och frukt och grönt
Gräsänka, chokladsugen (som alltid) och ledig kväll. Då passar det utmärkt att slänga ihop en chokladbollssmet och rulla några bollar som bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker
Har ni börjat koka kola, knäck och rullat marsipangrisar ännu. Julgotte innehåller så rackarns mycket socker och sirap att det håller sig länge läääänge i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.