Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta. Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycketgott bröd – bättre än förra årets
Den gravade laxen från julbordet fick sällskap av några stackars överblivna ansjovisfiléer, kokt potatis och drösvis med dill, och vips blev det en riktigt läcker pudding för fyra personer
Egentligen ska man ha vispad grädde till, men det struntade jag i, och serverade istället tårtan med en jordgubbssås på mixade frysta jordgubbar, färska dadlar och lite vaniljsocker med äkta vanilj
Med tanke på vad allt skit industribröd innehåller så säger inte så mycket mer om de. Man är ju en liten bröd nörd man skulle nog helst vilja ha ett eget litet bageri men får drömma vidare med de en liten stund till
Skiva tomater och lägg över såsen och avsluta med rikligt mycket parmesan. Idag blir det Fläskytterfilégratäng med potatis, enkelt i ugn med ett gott vin till
Servera soppanmed bröd. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
En härlig lördag med sol och som vanligt några promenader, en stund på altanen blev det också. Det är en härlig tid som vi har framför oss, hoppas på mycket sol och värme
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Pensla med 2,5 msk olivolja
Riktigt mättandemedmycket energi och snabbt lagat till lunch eller mellis. Det skadar ju inte heller att det smakar riktigt riktigt gottmed dessa enkla ingredienser
W önskade maten och då det var ett pressat schema för mig med jobb följt av att W skulle på skötarkurs på ridskolan så lagade jag söndagslunchen redan på lördagseftermiddagen
Denna grytan med recept av Görn Helleblad brukar jag laga med rådjurskött, men nu fick det bli med älg istället eftersom jag hade fått en sådan fin köttbit i present
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.