I mitt recept är mörk choklad utbytt mot sin blekare kusin ljus choklad, minimarshmallows utbytta mot jordgubbssmaks-eska godiset juleskum och som min sambo uttrycker det “vi har mer choklad och mindre jox i”
Egentligen bara att sammanföra en massa redan existerande godissorter, men otroligt gott blev det. Här är det julmys med tända ljus, inslagning av julklappar och bakning av både julgodis och en jultårta som står på schemat
Så många nya recept jag testat, så lite tid att sätta mig vid datorn och få in dem här. Nu när vår ugn är lagad och lillan kan vara med i babysitter börjar längtan efter att baka komma tillbaka
Här är tre andra förslag på snabbfixat julgodis. På julaftonsmorgonen är det bara att skära i bitar och slänga i dem i en skål, så är fudgen redo för gottebordet
ex. Vi gjorde bland annat blåbärstryfflar, julkonfekt, polkabräck och chokladkola med polkagris. ex. De blev tokgoda och smakar precis som bounty man köper
x florsocker som är pulver, mot honung som är flytande. Fick ett tips av Annika att testa dettarecept men byta ut de onyttiga ingredienser mot lite nyttigare, så igår ställde jag mig och testade dessa
Rör ner Nutella och apelsinessens när chokladen har smält. Klicka upp lagom stora högar på ett bakplåtspapper eller ännu hellre i små kakformar/godisformar, ni vet den där storleken mellan knäckformar och bullformar
I originalreceptet ska det egentligen bli bollar som doppas i choklad, men efter att ha rullat en del mozartkulor, som ni ser i bakgrunden, blev jag lite lat och gjorde rutor istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.