Den hade jag skurit i klyftor, vänt i rapsolja smaksattmed vitlök, samt ljus soya. Ni får helt enkelt stå ut och kanske till och med köpa er lite vildsvinskött av en snäll jägare i er närhet
Fredag och den kom precis lagom, kände att jag behövde lite helg. Inga speciella planer för helgen mer än att vi får lite fikagäser på söndag och sen blir det en del träning
Ska man hinna med får man skörda lite varje dag och ta till vara. Plommonmarmelad med vanilj. Lägg alla ingredienser i en kastrull (släng ner vaniljstången och låt den koka med om du vill), blanda runt och låt koka upp
Aioli är egentligen bara majonnäs blandat med vitlök. Dock har jag misslyckats med majonnäsen två gånger tidigare men nu efter jag köpt Tommy Myllymäki´s bok om sås, så gick det tydligen alldeles utmärkt att få till en fin majonnäs
Carina har en mumsig lösning - med citron och ingefära, båda kända för att starta ämnesomsättningen och rensa ut toxiner (gifter), samt mynta, som ökar genomströmningen av kalcium till muskelcellerna, är detta även en perfekt start på dagen
Mixa med stavmixer, börja nerifrån och för den uppåt ett par gånger. TipsVitlök sägs vara ett afrodisiakum, men om du vill kan du istället smaksätta med riven pepparrot, som sägs ha samma verkan
Blanda majonnäs med vitlök. Smaka av med övriga ingredienser. Hinner eller vill man inte göra sin aioli från grunden så kan man göra på det sydfranska sättet
Dessutom har man inga äggvitor över som man måste hitta på något med. Jag använder sojamjölk och jag har hört att det bara fungerar med just det och inte någon annan växtmjölk
Rör ihop detta med resten av creme fraichen, wasabi och citronjuice. Själv har jag firat med familjen. Jag brukar alltid göra lite nya smaker på sill varje år och detta året gjorde jag Wasabi sill och en Brantevikssill
Vill du köra på det hackar du upp två skalade vitlöksklyftor fint och bryner i rapsolja i stekpannan på medelvärme tills de får fin ljusbrun yta utan att brännas det minsta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.