Rör ner grädda och smetanaifiskfonden, låt koka upp. Det finns nog inget som jag förknippar mer med svensk sommar än att sitta på en brygga och meta abborre
Filéaaborrarna och torka av dem med hushållspapper. Koka potatisen med några dillstjälkari vattnet. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar och vänd fiskeni det
Panera filéernai saltat ströbröd, båda sidor av fisken. Skrubba och koka potatiseni saltat vatten. Häll av potatisvattnet och krossa potatisen med en visp eller potatisstomp och häll samtidigt ner den varma lökbuljongen
Rör om på nytt och täck gräddytan med en flerdubbelt vikt och urkramad fuktig tygservett somså småningom suger upp vattnet ur grädden, vilken tjocknar tillsmetana
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Blanda ihopsmetana, mandelmjöl och rårörssocker. Egentligen skulle ni förstås ha haft det här receptet tidigare, men eftersom jag inte uppfann min rulltårta förrän igår, så är det som det är
ihopsmetana, salt, tranbär samt apelsinskal och juicei en mixer. Grönkålen har blivitlitetrendigigen, man ser den lite här och var i nya tappningartill jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.