2,5 timmes
bakande och fixande i köken satte vi oss ner och drack Afternoon tea och hade provsmakning av bakverken, vilket resulterade i proppmätta deltagare och en minst lika mätt och sockerstinn kursledare. Tack fina ni för en trevlig och glad kurs och fredagskväll!
Och Lowe vill att de inte ska vara för stora, så de går att äta dubbla med pålägget emellan. Barnen tyckte tekakorna var jättegoda, men vi vuxna fördrar nog dock grövre bröd
Idag gjorde vi afternoontea. - Skala och finhacka äggen- Blanda alla ingredienser utom krasse- Bre smör på alla brödskivor- Fördela äggblandningen på 4 skivor bröd, lägg lock på, skär bort kanterna och dela varje macka i 4 små trekanterGurkmackorIngredienser- 6 skivor vitt rostebröd- halv gurka - skalad och i tunna skivor- 1 msk pressad citron- salt & peppar- Smör till brödenSåhär gör du. - Sätt ugnen på 220 grader- Blanda alla torra ingredienser först och sedan mjölken- Kavla ut till 1 cm tjock och ta ut små formar
Arbeta ihop till en smidig deg med maskin eller för hand. Ta ut rundlar med ett mått på 5–6 cm, eller använd en annan form med ungefär samma mått. Nagga sconesen med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 10–12 min
Arbeta ihop till en smidig deg med maskin eller för hand. Ta ut rundlar med ett mått på 5–6 cm, eller använd en annan form med ungefär samma mått. Nagga sconesen med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 10–12 min
Jag vill dricka afternoontea i en vacker herrgård med brunrött tegel, med levande stearinljus på borden och bruna läderfåtöljer som knarrar för varje gång man sträcker sig efter den rykande, varma tekoppen i tunt, sirligt porslin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.