Afternoon Tea-vecka del 2: Scones
Livsaptit
Livsaptit
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 i koppen
  • 16 st
  • 8 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 5 tsk bakpulver
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 4 dl mjölk
  • Grädda sconesen gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter
  • Smaksättningsförslag (att tillsätta i sconesdegen):100g bär/frukt i bitar
  • 1 dl rivna morötter
  • 1 kuvert saffran
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl torkad frukt t ex russin
  • 16 st
  • 4 dl havregryn
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl lättkesella
  • 3 dl riven smakrik ost
  • 20 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 msk linfrön
  • 4 msk pumpakärnor
  • 4 msk solrosfrön
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl valnötter
  • 3 dl yoghurt
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g rumsvarmt smör
  • Gräddfraiche med vanilj
  • 1 liten skål/burk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Lemoncurd
  • 1 liten skål/burk
  • 2 ägg 1 ½ dl strösocker
  • 2 ekocitroner, rivet skal och saften
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Rårörda hallon
  • 1 liten skål/burk
  • 200 g färska eller frysta hallon
  • 2 msk råsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.