Ett tips för att rädda maten efter jul är att planera sina inköp, att inte köpa julmat av tradition utan utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
Det blir ganska mycket vaniljvisp, men det är bara gott. Detta är så klart endast ungefärliga mängder och jag räknar inte, men det är bra att ha som ett mått i bakhuvudet för att det varken ska bli för mycket eller för lite av det goda
Glänsande mörk choklad med smak av hallon. Låt smöret svalna något så att inte ägget koagulerar. 50 g smör2 ägg1/2 dl honung3 dl havregryn1 dl kokosflingor1 1/2 dl grahamsmjöl1 dl russin1/2 dl solroskärnor1/2 dl hackad mandel50 g mörk choklad (att doppa dem i)
2 dl Havreflingor. 2 dl Havregryn. Mixa alla ingredienser i en matberedare, vattnet ska vara kokande. Ta upp smeten och forma en tjock rektangel och lägg på ett bakplåtspapper på en skärbräda eller stort fat
Receptet har jag sprungit på i någon av alla de mattidningar som jag råkar förköpa mig på. Till sommarmat räknar jag rabarber, kanske inte serverat med färskpotatis men i lite andra former
Smaka av med salt och peppar. Salladen på påskbuffén var en gul och färggrann skapelse. Men den passar naturligtvis, trots sin färg, när som helst under året
Sätt ugnen på 225 grader Rengör fläskfiléen och skiva den. Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.