2 bröd ca 1 kg frukt och nötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ett mycket saftigt rågbröd med knapriga solrosfrön och sötsyrliga tranbär. Strö över frön eller gryn på bröden och ställ ner formarna längst ner i ugnen
Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint. Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs
Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint. Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs
Den här typen av råglimpa, smaksatt med citron och brödkummin, är vanlig i Baltikum. Limpan har en härlig rågsmak och blir lite lagom syrlig av citronen
Blanda ihop allt utom vatten, jäst, filmjölk och sirap i en bunke. Häll över det kokande vattnet, och låt svälla under några minuter tills blandningen är fingervarm
Rosta rågbrödet, hacka det och blanda med lakritspulver. Lägg i en nypa salt och rör runt. Vänd i äggvita och chiafrön i den varma gröten och lägg upp med rågbrödscrumble, äppletärningar och ev hallon och havtorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.