Känner att aptiten kommer tillbaka och det är dax för att bjuda på ett gott recept.Trevlig helg alla!Ankbröst med varma grönsaker & madeirasås 9 propoints
2
portioner
1 ankbröst
ca 400 gram
Broccoli
5
enbär
5
kryddpepparkorn
Koka en lag och låt äpplena koka i den ca 5 min, låt kallna i sin lag.Over & out!
Fräs upp rotfrukterna, fikonet och löken tillsammans med sockret i en kastrull. Anka gillar ackompanjemang av sötma och syra, här i form av sötsyrliga fikon och en mustig och lite söt madeirasås
Servera med den varma potatis- och kronärtskockssalladen servera med getostcrèmen. Halvera potatisarna och blanda med de övriga grönsakerna och spenaten, salta och peppra
Lägg grönsakerna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Servera med vitlöksyoghurten. Blanda linserna med de ugnsrostade grönsakerna, bönorna och persilja
2 tomater3 sparrisar2 nävar färska champisar1,5 dl riven parmesan10 oliver5 cm hackad purjolök2 vitlöksklyftorolivoljaGott att även blanda i färska spenatbladDela tomaterna och gröp ur kärnhusetFyll halvorna med hackad purjo, hackade oliver och parmesanen, blanda med vitlöken (salt o peppar)Droppa över olivolja och sätt in i ugnen ca 10 min tills osten har smältStek de skivade champinjonerna och sparrisenLägg gärna på ett par skivor extra parmesan över sparrisen när den är klarKLART
Igår när vi åt grekisk mat på sjukhuset så fick vi medvarmagrönsaker istället för pommes frites och det var så gott så det blev en variant på det idag till köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.