Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Till botten. Vispa. Tag i det iäggblandningen och ini ugnen. Låt sockerkakan svalna och skär den sedan i två lager
Tvätta apelsinera noga. Riv mörötterna på finastesidan på rivjärnet. Pressa saften ur apelsinerna, dela dom imindrebitar, mixa dom, lite fruktkött skal ska vara med
Koka upp ättika, socker och vatten under omrörning och kyl ner lagen till kylskåpskall. Skala och dela röd och gul lök på mitten och skär löken i tunna skivor
Låt alla ingredienser (ej rödlöken) sjuda upp under omrörningtill sockret smält. Låt lagen kallna helt innan den slås på sillen, som delats i lagom bitar och varvats med rödlöken
Under solsken dag, det finns något annat som gör mig glädje utan att sitter lugn och ro med bakbok, en kopp te med minfavorit smak och min hembakade apelsin rulltårta
Skär sillenbitar. urvattnade salta sillfiléer. morot i slantar. skivad gul lök. vitpeppar. Lägg silleni en burk och slå lagen över låt stå minst 2 dygn innanservering. ättika 12%
Det är Ankis syrra som står för receptet och i hennes variantligger det både rödlök och purjolök, det är säkert liteolikavilka sorters lökar som hamnar ilöksillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.