Det gick väl mest ut på att de skulle berätta hur bra det är med tv-reklam, men det var rätt intressant och vi fick jättegod frukost med mackor, färsk frukt och smoothies, mums
Pellegrino hade med citroner och rom. Jag har aldrig gjort marmelad förut men blev sugen när jag i Solens mat nyligen såg en äldre dam på Sicilien som gjorde apelsinmarmelad
Hittade ett recept på en Apelsinmarmeladmed Whisky hos Mårtensson. Så jag blev tilldelad en lite enklare whisky (en whisky han inte tyckte var så god men som varit med i någon serie som han hittade på en resa vi gjorde för något år sedan)
Dela skivorna i fyra bitar och lägg i en stor gryta tillsammans med vattnet. vegetabiliskt geleringsmedel som ger sylt och marmelad fin konsistens på kort koktid
Dela dem på hälften med skalet kvar och skär i halvmånar som du sedan strimlar ett par gånger. Spara kärnorna i en liten tygpåse eller en större tekula och lägg ner i kastrullen tillsammans med den strimlade apelsinen och vattnet
Tvätta apelsinerna noga. Skär dem i tunna klyftor och dessa i sin tur i tunna skivor. Blanda apelsinbitarna och vinet i en gryta och koka på svag värme i 20 minuter
Dela dem på hälften med skalet kvar och skär i halvmånar som du sedan strimlar ett par gånger. 1Spara kärnorna i en liten tygpåse eller en större tekula och lägg ner i kastrullen tillsammans med den strimlade apelsinen och vattnet. Låt koka på medelhög värme utan lock i ytterligare 30-45 minuter, rör om då och då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.