En hel del bra och handfasta tips på hur man ska känna att degen har körts tillräckligt länge (glutentest), vad som är skillnaden på en surdeg, fördeg och bortgörning osv
Knåda ihop degen som blir över, kavla ut den igen och stansa ut nya rundlar. Alfajores är en typisk sötsak som finns överallt i Chile, i varenda gathörn och konditori men kanske framför allt i hemmen i en hembakad version som enligt mig är de godaste
Här hittar du mitt bidrag som jag gjorde i år till Utseende tävlingen =). Men hon ville bara dela med sig av vilka ingredienser hon använt och inte tillvägagångssättet vilket är lite tråkigt för jag blev ju väldigt nyfiken på att baka och smaka dom
Här kommer mitt bidrag till Månadens Sötsak. Tog ett recept som jag hade sedan tidigare och bytte ut smaksättningen till krossade polkagrisar och mörk choklad i bitar
Om det sjunker ner i mitten låter du det vara inne ett tag till. Blanda dom torra ingredienserna och vispa sedan ner dom med mjölken och äggen till en jämn smet
Det innebär helt enkelt att när Pågen lanserar nya bröd så får vi hem en låda med bröd som vi får testa och smaka oftast innan dem dykt upp i affären eller precis samtidigt
Rör ihop allt med en sked tills det blir en jämn deg. Detta, är mittnya och absolut bästa recept. Har testat att göra med mitt choklad-casein också och det var såå himla gott
Koka upp vattnet till skållningen i en vattenkokare eller på plattan i en kastrull. Häll det sedan över flingorna och plasta in låt stå till dagen efter
På Rydboskolan i Åkersberga bakas bröd varje dagJag har fått ett fantastiskt fint uppdrag att tillfälligt arbeta i köket på Resarö skola under en månads tid
Enligt bokens upplägg kompletteras inköpslistorna med basvaror man alltid har hemma men klyftpotatis är inte något jag alltid har hemma, så i mitt fall bytte jag ut rucolan på inköpslistan mot fryst klyftpotatis, eftersom jag själv har en liten odling med div örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.