I tisdags friterade jag asiatiska fishcakes som får stå för den sida av mig som tycker om mat där olika smaker och kryddor blandas (såsom är vanlig förekommande med asiatisk mat), och i fredags blev det kokt torsk med tillbehör som får stå för den del av mig älskar det rena, svenska där varje smak och råvara får tala för sig själv
- Fräs vitlöken i oljan, tillsätt sambal oelek och halverade tomater. Salta och peppra. - Blanda fisksås, limejuice, socker och rapsolja till en dressing
- Fräs vitlöken i oljan, tillsätt sambal oelek och halverade tomater. Salta och peppra. - Blanda fisksås, limejuice, socker och rapsolja till en dressing
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Barnen gaddade ihop sig idag och önskade sig en av sina favoriträtter – brinnande kärlek. Det är en klassisk dansk rätt som i sin enklaste form består av potatismos och knaperstekt bacon
Tvätta händerna och hålla dig undan från folkmassor i all ära, men jag tycker att det allra trevligaste sättet att förebygga sjukdom ändå är att äta varierat och näringsrikt, för att få i dig allt som kroppen behöver för att hålla immunförsvaret fit for fight
Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar. Här tillsammans med lite paprika och gräslök från min egen lilla kruka i köksfönstret (
I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.