Auberginegratäng redo för ugnen. Jag har sedan tidigare lovsjungit aubergine och dess roll i matlagning men vill ändå påpeka att gillar ni ost och aubergine så ska ni testa den här gratängen
Lägg den skivade auberginen på en plåt eller ett fat och strö över lite salt. Torka av vätskan som bildats och stek skivorna i olivolja tills de fått fin färg
Pensla foccacian med olivolja och strö över flingsalt och färsk rosmarin. Peta ner det du har hemma eller ha den a la naturelle med lite flingsalt och örter på
Idag är det söndag och solen skiner, så jag borde egentligen typ vara ute och ta en promenad snarare än att skriva det här blogginlägget… Men jag känner att jag måste försöka skärpa mig lite och bli bättre på att publicera inlägg här på bloggen, så jag ska istället försöka hålla mig hyfsat kortfattad så jag kanska hinner med både inlägg och promenad…
Dela auberginen på längden och skölj den under kallt vatten. Skiva potatis och aubergine tunt. Varva potatis och aubergine med salt, peppar och rosmarin i en smord eldfast form
Men jag tittar med ena ögat och kollar instagram med det andra. Blev sugen på foccacia så jag svängde i hop ett bröd till plickplocket jag köpt till middagen
Jag tycker inte en äkta Foccacia ska bakas i en bakplåt och varje ruta se lika stor ut utan de. ska ha lika"oregelbunden"form i kanterna som en pizza och gärna med en grovt skuren topping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.